اگر کنسول بازی، نقش عشق و زندگی شما را دارد، باید حسابی از آن مراقبت کنید. همینطور پول ارزشمندی را که با کار کردن خودتان و یا از والدینتان بهدست آورده اید را صرف خریدن آن کرده اید، پس تا جایی که می توانید باید حسابی از آن مراقبت کنید. ما می خواهیم با 10 کارهایی که نباید با کنسول انجام دهید در سالم نگه داشتن کنسولتان به شما کمک کنیم.
نکته ی 1
برای شارژ کردن دسته ها و کنسول مثل Nintendo Switch از سیمی به جز شارژر خود دستگاه استفاده نکنید. شاید حوصله نداشته باشید که دنبال سیم شارژر فابریک خود کنسول بگردید و سیم شارژر گوشی که نزدیکتان است را استفاده کنید، ولی به ضرر و خرجی که بعدا روی دست شما می گذارد، نمی ارزد.
مخصوصا اگر Nintendo Switch دارید که با USB Type C شارژ می شود. شاید USB C، شارژر پرسرعتی باشد که همه به این دلیل آن را دوست دارند، ولی اگر از شارژری به جز Switch استفاده می کنید، خیلی زودتر از آن زمانی که باید، دستگاهتان خراب می شود. دلیلش هم این است که شارژر دارای مقاومت 56 هزار اُهم است که اکثر سیم های USB C مقاومتشان با این رقم برابر نیست.
نکته ی 2
یک نکته ی دیگر، حالا که بحث Nintendo Switch است، باید بگوییم که لطفا فقط و فقط از Dock های رسمی و دارای لوگو خود Nintendo استفاده کنید. چون بعد از آپدیت 5.0 Switch، خیلی از کسانی که از Dock های شرکت های دیگر استفاده می کردند، خبر از خراب شدن کامل و به قول معروف بی خاصیت شدن کنسولشان می دادند. پس به خاطر یک Dock، دستگاه 300 دلاری خود را خراب نکنید.
نکته ی 3
وقتی حافظه ی کنسولتان پر شده است، لطفا همینطوری و بدون نظم و ترتیب فایل ها را پاک نکنید تا برای بازی های جدید جا باز کنید. حتما حواستان باشد که چه فایلی را پاک می کنید. برای مثال یک کاربر سایت Reddit نوشته بود که یک بار فایلی که به ظاهر به درد نخور بود را خالی کرده است، ولی متاسفانه بعدا متوجه شده است که آن فایل حاوی تمام اطلاعات بازی های دیسکی آن فرد، به همراه تمام DLC ها و Expansion های آن بازی بوده است. او پس از آن مجبور شده نه فقط آن فضای خالی شده را دوباره پر کند، بلکه مجبور شده کل پهنای باند اینترنت را صرف دانلود دوباره ی آن بکند.
شاید در سال 2020 که همه چیز قابلیت BackUp گرفتن را دارد، این مشکل زیاد شما را درگیر نکند، ولی باز هم موردی است که باید مراقب آن بود.
نکته ی 4
نکته ی دیگری که تقریبا هیچکس رعایت نمی کند، اینکه وقتی می خواهید برای مدت چند روز یا بیشتر از کنسولتان استفاده نکنید، حتما آن را از برق بکشید. شاید محافظ داشته باشید یا از برق منزلتان کاملا اطمینان داشته باشید، ولی احتیاط هم شرط عقل است.
کاربری نوشته بود به مسافرت رفته است و XBOX One خودش را از برق نکشیده، در این مدتی که نبوده است، در شهر رعد و برق آمده و از بدشانسی، صائقه به سیم های برق اصابت کرده و XBOX او درجا سوخته است. احتمال چنین اتفاقی شاید یک به میلیون باشد، ولی باز احتمال آن وجود دارد پس به هیچ عنوان ریسک نکنید.
نکته ی 5
اگر می خواهید آنلاین بازی کنید، تکرار می کنیم، آنلاین، تا جایی که می شود از کپی خور شدن کنسول خود جلوگیری کنید. می دانیم که کپی خور کردن به شما کلی قابلیت عالی می دهد که دوست داشتید کنسول از همان اول داشته باشد. اما این کار می تواند بازی آنلاین شما را خراب بکند. علاوه بر این این اجازه را به هکرها و کسانی که تقلب می کنند می دهند تا Mod ها و Bot هایی را وارد بازی کنند که واقعا لذت آنلاین بازی کردن را از بازیکن می گیرند.
با وجود اینکه از لحاظ قانونی دیگر کپی خور کردن مجاز است، می توانید به حرف ما گوش ندهید. ولی اگر واقعا می خواهید این کار را بکنید، توصیه ی ما این است که فقط در صورتی که خیلی باهوش و زرنگ هستید، این کار را بکنید. چون اگر فقط از یک مقاله یا یک هکر تقلید می کنید، به احتمال زیاد نمی توانید خیلی از مشکلات را کدشکنی و حل کنید. حتی دیگر نمی توانید کنسول را به حالت اولیه اش بازگردانید، پس لطفا مراقب باشید.
نکته ی 6
چیزی که تقریبا همه ی گیمرها روی آن توافق دارند، اینکه هیچوقت، هیچ چیزی را روی کنسولتان نگذارید یا به عبارت بهتر، از کنسول خود به عنوان جای زیر کتاب یا هر چیزی استفاده نکنید. این کار می تواند جلوی گردش هوای کنسول را بگیرد و باعث داغ کردن و یا سوختن کنسول شود. توصیه ی ما این است که در مورد چگونگی گردش هوای کنسول اطلاعات جمع آوری کنید تا بدانید چطور از داغ کردن آن جلوگیری کنید.
نکته ی 7
این نکته برای کنسول های جدید صدق نمی کند، ولی برای کنسول های قدیمی که باید برای وارد کردن دیسک، دیسک را داخل جا دیسکی قرار دهند و آن جادیسکی خودش بیرون می آمد، یک نکته ی حیاتی است. جادیسک های کنسول های قدیمی دارای یک لنز سفید رنگ برای خواندن دیسک هستند و می شود با انگشت آن را جا به جا کرد.
ولی ما به شدت توصیه می کنیم که از حرکت دادن این لنز جلوگیری کنید، چون واقعا می تواند برای خواندن دیسک مشکل ایجاد کند. شاید با یک لمس اتفاقی نیفتد، ولی این قطعات نسبتا ظریف هستند و اگر موقعی که می خواهید چیزی را داخل جادیسکی درست کنید و حواستان جمع نباشد، می توانید کاملا قطعه را بشکنید و خراب کنید.
نکته ی 8
اگر کنسولتان درحال آپدیت کردن است، به هیچ وجه آن را خاموش نکنید. اول از همه مطمئن شوید که اگر کنسول باتری دارد، در شارژ است و باتری آن هم پر شده است، یا کنسولتان با سیم برق کار می کند، مطمئن شوید همه چیز در برق است و مشکلی ندارد. چون خاموش شدن کنسول هنگام آپدیت، می تواند باعث خراب شدن حافظه شود، فایل هایتان از روی کنسول حذف شود و یا حتی کنسولتان کاملا Brick شود (یعنی دیگر هیچ کاری نتوانید با آن انجام دهید). پس اگر کنسول خود را دوست دارید، هیچ وقت این کار را نکنید.
نکته ی 9
وقتی برای کنسول یک آپدیت جدید می آید، به جای اینکه بلافاصله آن را نصب کنید، مدتی صبر کرده و ببینید نظرات بقیه درباره ی آپدیت چیست و آیا می تواند مشکلی به وجود بیاورد یا نه. شاید برای مدتی نتوانید از قابلیت های آنلاین کنسول استفاده کنید، ولی بهتر از این است که یک آپدیت، کنسولتان را Brick کند. چه به صورت موقت، چه به صورت دائم.
این نکته برای PlayStation به شدت صدق می کند. چون که سونی در ارائه ی آپدیت هایی که به کنسول آسیب می رسانند معروف است. این موضوع از دوران PS3 تا به امروز صادق بوده است. ولی ما توصیه می کنیم که بدون توجه به نوع کنسول این کار را بکنید، چون که هیچ کنسولی از این اتفاق در امان نیست. خوبی این کار این است که دیگر می توانید به راحتی با سرچ در گوگل یا توئیتر از مشکلات آپدیت های جدید مطلع شوید.
نکته ی 10
توصیه ی آخر ما این است که به راهنمایی های آنلاین و صفحات اینترنت برای انجام کارهایی که طبق آن ها می شود mod ها یا ویژگی های خوبی را unlock کرد، گوش ندهید، چون که اگر چیزی خیلی جالب به نظر برسد، احتمالا دروغ است. این حقه مخصوصا زمانی که یک کنسول تازه وارد بازار شده است و خیلی ها بلد نیستند تا به صورت کامل از آن استفاده کنند، می تواند مشکل ساز باشد. زیرا برای به دست آوردن اطلاعات درباره ی یک کنسول جدید، کاری را انجام می دهید که می تواند کنسول نو شما را نابود کند. این اتفاق به صورت گسترده در سال 2012 بعد از ورود Xbox One به بازار رخ داد که ضرر زیادی به فروش Xbox زد.
نتیجه ای که می شود از این نکات گرفت اینکه اطلاعاتتان را از منابع موثق بگیرید و به حرف هر کسی درباره ی چگونه کار کردن کنسول گوش ندهید. تا جایی که می توانید برای حل مشکلاتتان با شماره تلفن ها و یا ایمیل های رسمی شرکت سازنده ی کنسول در ارتباط باشید، تا از خراب شدن کنسولتان جلوگیری کنید.