کنسول ایکس باکس سری اس مشکل زیادی ندارد اما رایج ترین مشکلات این کنسول باعث می شود که حس کنیم اینگونه است. از مشکل Quick Resume گرفته تا اتصال نامناسب Wi-Fi، ما لیستی از باگ ها، سوء عملکردها و مشکلات رایج کنسول Xbox Series S و همچنین راه حل های آن ها را برایتان تهیه کرده ایم.
قبل از اینکه به سراغ ادامه مقاله بروید، دکمه Xbox موجود در قسمت جلویی کنسولتان را به مدت چند ثانیه نگه دارید تا کنسول هارد ریست شود. سپس کابل برق را از پریز بکشید، 10 ثانیه صبر کنید و دوباره آن را به برق وصل کنید. با یک هارد ریست اکثر مشکلات کوچکتر حل می شود، بنابراین همیشه یکی از مراحل اولیه عالی برای عیب یابی است.
با مایکروسافت در تماس باشید
مایکروسافت چندین مسیر پشتیبانی ارائه می دهد، بنابراین اگر در این راهنما راه حلی پیدا نکردید، حتما با آن ها تماس بگیرید. شما می توانید با استفاده از گزینه های زیر با مایکروسافت تماس برقرار کنید.
روش | تماس |
وب سایت پشتیبانی | Website |
فروم ها | Website |
یوتوب | Website |
شماره تماس | درخواست تماس: روزانه 6 صبح تا 5 عصر Request a call |
توییتر | @XboxSupport |
باگ: کرش کردن بازیهایی با قابلیت Quick Resume
ویژگی Quick Resume به شما امکان می دهد تا بدون اینکه پیشرفتتان در بازی از دست برود، سریعا در میان بازی هایی که از این قابلیت برخوردارند جابهجا شوید. این ویژگی یکی از مهم ترین مشکلات Xbox Series S از زمان راه اندازی بوده است و بسیاری از بازی هایی که از این قابلیت برخوردارند بلافاصله کرش کرده و یا متوقف می شوند (گاهی اوقات باعث قفل شدن کل سیستم می شود).
راه حل بالقوه
مایکروسافت قابلیت Quick Resume را در بازی هایی که با مشکل مواجه شده بودند، غیرفعال کرد و پس از مدت کوتاهی دوباره آن را فعال نمود. اکنون اکثر بازی ها باید با قابلیت Quick Resume کار کنند اما امکان دارد با بازی های مشکل داری هم روبرو شوید. اگر با بازی مشکل داری مواجه شدید با مایکروسافت تماس برقرار کنید. با این کار مشکلتان بلافاصله حل نمی شود اما به مایکروسافت کمک می کنید تا همه بازی های مشکل دار را شناسایی نماید.
اگر بازی کرش می کند، با فشردن دکمه Xbox منو را باز کنید و به پایین به قسمت بازی های کرش شده بروید. دکمه منو را فشار دهید، سپس به پایین بروید و گزینه Quit را انتخاب نمایید. در صورت ادامه مشکل، توصیه می کنیم که هر بار که با این مشکل مواجه شدید به همین ترتیب بازی را به طور کامل ببندید.
در هنگام راه اندازی، برخی از بازی ها به طور کامل کنسول را قفل می کنند. اکثر این مشکلات حل شده اند اما ممکن است باز هم با چنین مشکلی روبرو شوید. با دنبال کردن مراحل زیر می توانید از طریق هارد ریست قفل سیستم خود را باز کنید.
- دکمه پاور کنسول را چند ثانیه پایین نگه دارید تا چراغش خاموش شود.
- کابل برق را به مدت 10 ثانیه از پریز بکشید و دوباره آن را به برق وصل کنید.
- دوباره دکمه پاور را فشار دهید.
یادتان باشد که اگر بدین ترتیب کنسولتان را اصلاح کنید، پیشرفت های ذخیره نشده بازی هایتان را از دست خواهید داد. اگر از هارد ریست استفاده کرده باشید باید قبل از ورود به صفحه اصلی با صفحه بوت مواجه شوید. اگر کنسولتان بلافاصله وارد صفحه اصلی می شود، آن را دوباره هارد ریست کنید.
باگ: کرش کردن بازی های Xbox 360
کنسول Xbox Series S با لیستی طولانی از بازی های Xbox 360 سازگار است، اما برخی از آن ها ممکن است مشکلاتی ایجاد کنند. وقتی که یک بازی Xbox 360 را راه اندازی می کنید، ممکن است این بازی بدون کد خطا یا اعلان خرابی، بلافاصله شما را به صفحه اصلی بازگرداند.
راه حل بالقوه
برای حل این مشکل باید فضای ذخیره سازی محلی Xbox 360 تان را پاک کنید. پیشرفتهای Xbox 360تان به طور خودکار در Xbox Live ذخیره میشوند، بنابراین میتوانید فضای ذخیره سازی محلی خود را بدون از دست دادن پیشرفت ها پاک کنید. اگر نگران هستید، می توانید پیشرفت هایتان را به یک فضای ذخیره سازی خارجی منتقل کنید. وقتی که خیالتان از پیشرفت هایتان راحت شد، به طور کامل از بازی مشکل ساز Xbox 360 خارج شده و مراحل زیر را دنبال کنید.
- منو را باز کرده و وارد گزینه تنظیمات شوید.
- گزینه System و سپس گزینه Storage را انتخاب کنید.
- گزینه Clear Local Xbox 360 Storage را انتخاب نمایید.
- باگ: قابلیت HDMI-CEC کار نمیکند
قابلیت HDMI-CEC به کنسول Xbox Series S اجازه می دهد تا سایر دستگاه های HDMI را کنترل کند. در اکثر مواقع، این بدان معنا است که Xbox Series Sتان می تواند به طور خودکار تلویزیونتان را روشن کند. پس از بروزرسانی سیستم، حتی اگر این قابلیت را در تنظیمات روشن کرده باشید باز هم ممکن است متوجه شوید که کار نمی کند.
راه حل بالقوه
یک باگ وجود دارد که می تواند قابلیت HDMI-CEC را پس از بروزرسانی سیستم غیر فعال کند، حتی اگر تنظیمات نشان دهد که این قابلیت روشن است. برای حل این مشکل، فقط باید HDMI-CEC را خاموش کرده و دوباره روشن کنید. برای دسترسی به تنظیمات مراحل زیر را دنبال کنید.
- منو را باز کنید و گزینه تنظیمات را انتخاب نمایید.
- به بخش General بروید و گزینه Power Mode & Startup را انتخاب کنید.
- گزینه TV & AV Power Options را انتخاب نمایید.
- گزینه HDMI-CEC را خاموش کرده و سپس دوباره آن را روشن کنید.
- باگ: اتصال به وای فای امکان پذیر نیست
از آنجاییکه کنسول Xbox Series S فاقد دیسک درایو است، برای کار با آن به اتصال اینترنت نیاز خواهید داشت. چند نوع مشکل دسترسی به اینترنت ممکن است به وجود بیاید، اما راه حل های ما برای تمام پیام های خطای زیر کار می کنند.
- پیام خطا « Can’t connect to your wireless network»
- پیام خطا « Your security protocol won’t work»
- پیام خطا « There’s a problem with network quality»
راه حل بالقوه
هرگاه که با پیام خطای وایفای مواجه شدید، ابتدا اتصال اینترنت خود را با دستگاه های دیگر بررسی کنید تا مطمئن شوید که اینترنت به طور کلی قطع نشده باشد. سپس با باز کردن منو و دنبال کردن آدرس Profile & System > Settings > General > Network Settings مشخص کنید که به اینترنت وصل شده اید. در آخر، کنسول و روتر وایرلس تان را هارد ریست کنید.
اگر هنوز هم با مشکل روبرو هستید، چند مرحله دیگر وجود دارد که می توانید آن ها را انجام دهید. برخی از هدست های بی سیم شخص ثالث ممکن است باعث تداخل در شبکه وای فای شوند، بنابراین هدست ها را جدا کنید تا ببینید که مسئله حل می شود یا نه. دستگاه های دیگر نیز می توانند باعث ایجاد تداخل شوند. کنسول و روتر خود را به یکدیگر نزدیک کنید تا ببینید که تغییری ایجاد می شود یا خیر. همچنین می توانید به جای استفاده از حالت وای فای، کنسول Xbox Series Sتان را به طور مستقیم به روترتان وصل کنید.
مراحل بالا، اکثر مشکلات وای فای کنسول Xbox Series S را حل خواهند کرد. اگر هنوز هم با مشکل مواجه هستید، راهنمای عیب یابی مایکروسافت را دنبال کنید.
سوء عملکرد: نمی توان میزان صدای هدست بازی را تنظیم کرد
برخی از آداپتورهای هدست با کنترلر Xbox Series S کار نمی کنند. اگر آداپتوری دارید که به کنترلرتان وصل می شود و به شما امکان می دهد تا میزان صدای بازی یا گپ صوتی را کنترل کنید، اما در حال حاضر کار نمی کند، این مشکل برای شما صدق می کند. اگر با هدست وایرلس مشکل دارید، توصیه می کنیم که برای پشتیبانی با شرکت سازنده ارتباط برقرار کنید.
راه حل بالقوه
مایکروسافت هنوز هم راه حل رسمی ای برای این مسئله ارائه نکرده است. اما شما می توانید صدای بازی و گپ صوتی را از طریق کنسول Xbox کنترل کنید. با فشردن دکمه Xbox راهنما را باز کرده و سربرگ Audio را پیدا کنید. پس از انتخاب آن، با چند گزینه برای تنظیم صدای بازی، گپ صوتی و میزان صدای کلی هدست مواجه خواهید شد.
اگر می خواهید از آداپتور استفاده کنید، مایکروسافت توصیه می کند که از کنترلر Xbox One استفاده نمایید. کنسول Xbox Series S با تمام کنترلرهای Xbox One سازگار است، بنابراین می توانید از یک گیم پد قدیمی با آداپتور هدست تان استفاده کنید.
سوء عملکرد: ریموت Xbox Media Remote چندین کنسول را کنترل می کند
ریموت Xbox Media Remote با کنسول های Xbox One و Xbox Series S کار می کند و به طور خودکار سعی دارد تمام کنسول های موجود در محدوده را کنترل نماید. این شامل روشن و خاموش کردن دستگاه ها است، بنابراین ریموت Xbox Media Remoteتان ممکن است هنگام خاموش کردن کنسول، سیستم صوتی تان را روشن نماید. این یک مشکل رایج بوده اما ممکن است در دستگاه های دیگری که کنسول Xbox Series S می تواند کنترلشان کند نیز با این مشکل مواجه شوید.
راه حل بالقوه
صرف نظر از این مشکل خاص، ممکن است بخواهید قابلیت کنترل دستگاه های دیگر را در کنسولتان غیرفعال کنید. برای این کار مراحل زیر را دنبال نمایید.
- راهنما را باز کرده و تنظیمات را انتخاب کنید.
- به بخش General رفته و گزینه Power Mode & Startup را انتخاب نمایید.
- گزینه TV & AV Power Options را انتخاب کنید.
- تمام دستوراتی که کنسولتان به دستگاه های دیگر می فرستد را غیر فعال کنید.
اگر کنسول دیگری ندارید و هنوز با این مشکل مواجه می شوید، ممکن است کنسول و سایر دستگاه هایتان از همگام سازی خارج شده باشند. مراحل بالا را دنبال کنید و سپس دوباره همه چیز را فعال کنید تا ببینید که مشکلتان حل می شود یا نه. اگر حل نشد برای پشتیبانی بیشتر با مایکروسافت تماس بگیرید.
مشکل: فضای ذخیره سازی کم از جمله مشکلات رایج ایکس باکس سری اس است
کنسول Xbox Series S با هارد دیسک 512 گیگابایتی عرضه می شود، اما پس از نصب سیستم عامل و سایر نرم افزارها، فقط 364 گیگابایت فضای قابل استفاده برای بازیکنان باقی می ماند. این مقدار فضای حافظه برای یک کنسول کاملا دیجیتالی بسیار کم است. بازیکنان با نصب چند بازی AAA، بدون در نظر گرفتن بازی های چند نفره ای مانند Call of Duty: Warzone و Apex Legends، متوجه خواهند شد که حافظه شان در حال پر شدن است.
راه حل بالقوه
راه حل فضای ذخیره سازی کم، استفاده از فضای ذخیره سازی بیشتر است و شما در کنسول Xbox Series Sتان چند گزینه دارید. می توانید یک هارد درایو خارجی USB 3.1 را به یکی از پورت های USB وصل کنید تا بلافاصله فضای ذخیره سازی تان را افزایش دهید. شما می توانید بازی های Xbox One، Xbox 360 و بازی های اصلی Xbox را از طریق هارد اکسترنال اجرا کنید. شما نمی توانید بازی های Xbox Series S را روی هارد اکسترنال اجرا کنید اما می توانید آن ها را در آنجا ذخیره نمایید. اگر می خواهید بعدها باز هم به سراغ یک بازی بروید اما دلتان نمی خواهد آن را حذف کنید، بازی را به هارد اکسترنال منتقل کنید.
برای بازی های Xbox Series S، به کارت اکسپنشن Seagate Storage Expansion Card نیاز دارید. این کارت اکسپنشن با استفاده از طراحی فوق سریع مشابه هارد درایو داخلی کنسول، 1 ترابایت فضای حافظه اضافی برایتان فراهم می کند.
مشکل: اتصال به شبکه Xbox امکان پذیر نیست
شبکه Xbox که قبلا Xbox Live نام داشت، بی نقص نیست. ممکن است در هنگام اتصال به لابی های چند نفره، انجام بازی هایی که به اینترنت نیاز دارند و یا استفاده از برنامه هایی مانند Netflix با مشکل مواجه شوید.
راه حل بالقوه
چندین راه حل بالقوه برای مشکلات شبکه Xbox وجود دارد، بنابراین راهنمای کامل مشکلات Xbox Live و نحوه رفع آنها را مطالعه کنید. ابتدا به صفحه وضعیت سرور Xbox رفته و مطمئن شوید که شبکه Xbox قطع نیست. همچنین برای اطلاع از هرگونه قطعی به صفحه توییتر Xbox Support مراجعه نمایید. همچنین Xbox اغلب اطلاعات سرور بازی های معروف چند نفره را ریتوییت می کند.
سایر بازی ها یا برنامه های چند نفره را چک کنید و ببینید که آیا آن ها کار می کنند یا نه. اگر آن ها درست کار می کنند پس مشکل از خود بازی است و به شبکه Xbox مربوط نیست. همچنین سایر دستگاه هایتان که به شبکه متصل اند را چک کنید تا مطمئن شوید که به اینترنت متصل هستند. اگر به اینترنت وصل نمی شوند، روتر و کنسولتان را هارد ریست کرده و دوباره امتحان کنید.