در این مدت که OpenAI از مدل GPT-4 خود رونمایی کرده، افراد زیادی ادعا می کنند که امکان ساخت بازی با ChatGPT ممکن است. هوش مصنوعی فوق پیشرفته که توانایی ساخت یک بازی واقعی را دارد، احتمالا علمی-تخیلی به نظر برسد و تصور آن شاید حداقل در حال حاضر امکان پذیر نباشد. اما در واقعیت، توسعه دهندگان بازی و علاقه مندان به این حوزه، در حال حاضر و از مدت ها پیش از فناوری هوش مصنوعی استفاده می کنند.
ChatGPT چیست؟
ChatGPT یک چت بات هوش مصنوعی می باشد که در نوامبر 2022 توسط OpenAI منتشر شده است. سازندگان این نسخه کاربرپسند GPT را “مدل چند وجهی بزرگ” می نامند. GPT در حال حاضر در چهارمین نسخه خودش یعنی GPT-4 قرار دارد. این هوش مصنوعی الگوهای درون داده ها را بررسی کرده و سپس زبان یا کدی را به عنوان خروجی پاسخ می دهد.
بخش “چند وجهی” به این معنی است که GPT-4 می تواند متن، صدا، تصاویر و موارد دیگر را درک کند. ChatGPT نوآور و همینطور خلاقانه است. زیرا نه تنها از پایگاه داده عظیم اطلاعات خود، بلکه از بازخوردهای انسانی نیز یاد می گیرد. به گفته سازنده آن یعنی OpenAI، این موضوع باعث می شود تا چت جی پی تی “در شاخص های مختلف حرفه ای و آکادمیک عملکردی در سطح انسانی از خود نشان دهد”. OpenAI همچنین اذعان می کند که GPT-4 “در بسیاری از اتفاقات دنیای واقعی از انسان ها توانایی کمتری دارد”.
نحوه استفاده از ChatGPT
شما از طریق مرورگرتان می توانید به راحتی و به صورت رایگان از خدمات ChatGPT استفاده نمایید. اما مدل جدید آن یعنی GPT-4 تنها با خرید اشتراک آن به قیمت 20 دلار برای هر ماه، امکان پذیر است. در این وبسایت یک درگاه برای وارد کردن متن و سوالات شما وجود دارد.
اگر می خواهید از چت جی پی تی درخواست کنید تا پایان سریال مورد علاقه خود را دوباره برای شما بنویسد، باید سوال خود را در قسمت کادر بپرسید و یا اگر می خواهید از آن درخواست کنید که یک موضوع پیچیده را به شما توضیح دهد، می توانید آن عبارت را در این قسمت وارد نمایید.
نحوه کارکرد چت جی پی تی
به طور کلی ChatGPT با استفاده از قدرت یادگیری عمیق برای درک و تولید زبان طبیعی کار می کند و آن را به ابزاری قدرتمند برای طیف گسترده ای از وظایف مرتبط با زبان تبدیل کرده است. اگر پاسخی را که چت جی پی تی به شما داده است، متوجه نمی شوید و یا می خواهید آن را تغییر دهید، فقط کافی است پس از تمام شدن پاسخ اولش سوال خود را دوباره بپرسید.
ChatGPT پاسخ ابتدایی خودش و همچنین سوال شما را به یاد خواهد داشت. در تلاش دوممان ما از این فناوری خواستیم تا خودش را در یک پاراگراف طوری معرفی کند که انگار کودکی 5 ساله مخاطب حرف های او است. این پاسخی است که چت جی پی تی به ما داد:
ChatGPT یک برنامه کامپیوتری بسیار هوشمند است که می تواند مانند یک آدم با شما صحبت کند! این فناوری با استفاده از چیزی به نام “یادگیری ماشینی” کار می کند که به این معنی است که با نگاه کردن به تعداد زیادی کلمات و جملات، چیزهای زیادی را به خاطر سپرده است و از تمام این اطلاعات برای درک آنچه شما می گویید استفاده می کند و به سوالات شما پاسخ می دهد.
![ساخت بازی با ChatGPT](https://markazkharid.com/mag/wp-content/uploads/2023/04/ساخت-بازی-با-چت-جی-پی-تی-2.jpg)
به نوعی شبیه این است که شما چیزهایی را با گوش دادن به والدین و معلمان خود یاد می گیرید. فقط این که ChatGPT با خواندن کتاب ها و مقالات خیلی زیادی به نتیجه رسیده است. بنابراین وقتی از ChatGPT سوالی می پرسید، سعی می کند بهترین پاسخی را که می تواند بر اساس آموخته هایش به شما بدهد!
در دریافت پاسخ ها از ChatGPT باید دقت کرد؛ چرا که هوش مصنوعی می تواند اطلاعات نادرست و همچنین آنچه OpenAI به عنوان «دستورالعمل های مضر یا محتوای مغرضانه» توصیف می کند را تولید کند. همینطور به دلیل این که داده های آموزش داده شده به آن متعلق به رویدادهای جهانی پس از سال 2021 است، اطلاعات آن محدودتر می شود. اگر می خواهید با استفاده از ChatGPT یک بازی ویدیویی ایجاد کنید، باید این فرآیند را در همان کادر ورودی متن شروع کنید.
ساخت بازی با ChatGPT
ChatGPT می تواند کد یک بازی ویدیویی را تولید کند، اما بازی ویدیویی نمی تواند در ChatGPT اجرا شود.
برای امتحان، یکی از کاربران علاقه مند به هوش مصنوعی از GPT-4 برای تولید کد برای یک بازی Snake استفاده کرد. او برای اجرای آن به طور اختصاصی HTML ،CSS و جاوا اسکریپت مورد نیازش را درخواست کرد. این برنامه توانست آن بازی را تولید کند.
پس از آن، این کاربر باید کد را کپی و در برنامه ای که برای ساخت و اجرای نرم افزار استفاده می شود، کپی کند. او گفت که بازی بلافاصله کار نمی کند، اما او می تواند از ChatGPT کدهای ساده شده ای بخواهد که در کنار توضیحات تغییرات ارائه شده است. او بعدا از این مدل در ایجاد کدی برای نسخه ای از بازی SkyRoads (1993) استفاده کرد. به همین صورت کاربر دیگری از طرفداران هوش مصنوعی، توانست کدی را برای اجرای اولیه عنوان Doom تولید کند.
ChatGPT لزوما خود بازی را تولید نمی کند، بلکه در نوشتن کد مورد نیاز برای ساخت یک بازی به شما کمک خواهد کرد. این بازی ها در مقایسه با بازی های ویدیویی مدرن، پایه های کدی نسبتا ساده ای دارند، اما هنوز هم بازی هستند. هنگامی که نسخه ای از یک بازی ویدیویی را اجرا می کنید، نکته اصلی این است که بازی باید چیزی باشد که ChatGPT با آن آشنا می باشد.
به نظر می رسد که ChatGPT با تعداد زیادی بازی از جمله Pokémon Emerald که در بالا به آن اشاره شده بود، آشنا باشد. در این مورد ChatGPT کدی را برای Pokémon Emerald تولید نکرد. در واقع این فناوری فقط از دانش خود در مورد بازی پوکمون استفاده و از آن عبور کرده است. شبیه به یک ماجراجویی متنی که به درخواست های بازیکن پاسخ می دهد.
ساخت بازی های واقع گرایانه
عده ای از ChatGPT برای ساختن بازی های واقعی هم استفاده کرده اند. گروهی از سازندگان بازی ها از توانایی این چت برای نوشتن دیالوگ ها استفاده کرده اند. آن ها موفق شدند یک شبیه ساز قرار رومانتیک گذاشتن را تحت عنوان Love in the Classroom تهیه کنند که در ماه مارس مورد توجه Inverse هم قرار گرفت. عده ای از این چت برای ایده گرفتن جهت کنار هم گذاشتن المان های لازم برای ساختن یک بازی کمک گرفته اند. یک سازنده از ChatGPT برای واقع گرایانه تر کردن روند صحبت کردن با شخصیت های ثانویه بازی Mount & Blade 2: Bannerlord استفاده کرد. این سازنده همچنین موفق شد محدودیت هایی را هم به کار بگیرد تا شخصیت ها در مکالماتشان به نقش های یکدیگر احترام بگذارند.
شما همچنین می توانید با ChatGPT ماجراجویی های متنی هم داشته باشید. بدین گونه که به آن فرمانی می دهید که دنیای ماجراجویی کوچک شما و قوانینش را تعریف می کند. این کار به بازی Dungeons and Dragons آنلاین شباهت دارد، با این تفاوت که شما این بازی را با خودتان انجام می دهید و طرف کنترل کننده به جای انسان، هوش مصنوعی است.
مدیرعامل Beamable، جان رادوف، از چنین شیوه ای برای ایجاد فرمانی برای تولید یک ماجراجویی فانتزی استفاده کرد و آن را با نقشه و منابع لازم تکمیل کرد. او اذعان داشت که نتیجه نهایی، توانایی اعمال قوانین و محدودیت ها را به نحوی که هوش مصنوعی Dungeon، یک برنامه هوش مصنوعی مختص به بازی های متنی، قادر به آن نبود را، داشت.
آیا استودیوهای بازی سازی بزرگ واقعا از این فناوری استفاده می کنند؟
هوش مصنوعی بخش بزرگی از بازی های ویدئویی را به خود اختصاص می دهد. شخصیت های غیرقابل بازی یا NPC ها می توانند توسط AI کنترل شوند و به تحرکات بازیکن واکنش نشان دهند. AI در شخصیت های همراه شما (مانند الی در بازی The Last Of Us) و دشمنان (در همین بازی مبتلاشدگان با هوش مصنوعی کنترل می شوند) به کار می رود. برخی بازی های مولتی پلیر حتی استفاده بیشتری از این فناوری کرده تا تجربه بازی با یک کامپیوتر را به بازی با یک انسان نزدیک تر کنند.
![ساخت بازی با ChatGPT](https://markazkharid.com/mag/wp-content/uploads/2023/04/ساخت-بازی-با-چت-جی-پی-تی-1.jpg)
اما اگر بخواهیم به طور خاص راجع به GPT-4 و ChatGPT صحبت کنیم؛ باید گفت که این فناوری هنوز آن قدر که باید برای ساخت یک بازی AAA یکپارچه سازی نشده است. اما بعضی از استودیوهای بزرگ از تکنولوژی ای مشابه با آن استفاده می کنند. برای مثال، NetEase در ماه فوریه اعلام کرد که برای بازی MMO Nishuihan از یک مدل بسیار شبیه به ChatGPT استفاده کرده است. براساس گزارشات South China Morning Post بازیکنان می توانند به راحتی با بازیکنان داخل بازی چت کرده و از آن ها اطلاعات بگیرند. همچنین قرار است که این استودیو در بازی های بیشتری از هوش مصنوعی محاوره ای استفاده نماید تا ماموریت ها و محتوای آن ها را دستخوش تغییر کند.
استفاده یوبیسافت از هوش مصنوعی
در طول مراسم GDC 2023، کمپانی Ubisoft از یک ابزار AI رونمایی کرد. این ابزار Ghostwriter نام دارد و یوبیسافت می گوید که برای کمک به نویسندگان بازی های ویدیویی ساخته شده و قرار نیست جایگزین آن ها شود. Roxane Barth از یوبیسافت در توصیف این ابزار تولید شده توسط Ben Swanson می گوید:
“Ghostwriter به طور موثر اولین پیش نویس های Bark را تولید می کند – عبارات یا صداهایی که توسط NPC ها در طول یک رویداد پرتحرک ایجاد می شود – و این به نویسندگان زمان بیشتری برای اصطلاح روایت در جاهای دیگر می دهد. Ghostwriter برا اساس نیازهای جزئی یک سری دیالوگ تصادفی را تولید می کند و نویسندگان آن ها را انتخاب کرده و پاسخ ها را ویرایش می کنند. یوبیسافت به این که کدامیک از پروژه های فعلی اش از این ابزار استفاده می کنند، اشاره نکرده است.
ابزارهایی مانند ChatGPT و Ghostwriter به طور قطعی بر روی نیروی کار مشغول به ساخت بازی های ویدیویی تاثیر خواهد گذاشت؛ اما هنوز هیچ اتفاق نظری در چگونگی این تاثیر وجود ندارد.
آیا هوش مصنوعی می تواند جایگزین توسعه دهندگان بازی شود؟
خیر. برای مثال هوش مصنوعی نمی تواند بدون راهنمایی و کمک انسان کاری را انجام بدهد. یک انسان باید وظیفه فرمان دادن به این فناوری را برعهده بگیرد و در هر زمینه ای مانند ایده ها، کدها، دیالوگ و یا هر چیز خلاقانه دیگری به آن بگوید که دقیقا چه کاری انجام دهد. این تکنولوژی همچنین آنقدر پیشرفته نیست که بدون هیچ اشتباهی بتواند بخش زیادی از کار را انجام دهد. باید گفت عناوینی که به جایگزین شدن نویسندگان، مهندسان، هنرمندان و یا توسعه دهندگان با هوش مصنوعی می پردازند به طرز اغراق آمیزی در حال هراس افکنی هستند.
ChatGPT در حالت آزمایشی قرار دارد و OpenAI کاستی های آن را دقیقا در برنامه خود فهرست می کند. این فناوری حاوی ارورهای بسیاری نیز می باشد. همانطور که Jenna Burrell، مدیر تحقیقات Data & Society بیان می کند، ChatGPT می تواند کارهای زیادی انجام دهد. اما قادر به انجام “تحقیق، بررسی حقایق و یا کپی کردن در سطح حداقل کافی” نیست. ChatGPT مجموعه ای از داده های موجود را استخراج می کند (البته چندین تن از داده های متنوع) و از آن داده ها برای تولید خروجی خود استفاده می کند. مطمئنا چیزهای اصلی ارائه می شوند، اما خروجی آن همیشه بر اساس چیز دیگری خواهد بود.
مغز انسان در خلاقیت نیز این گونه عمل می کند. تجربیات و خاطرات ما آنچه را که خلق می کنیم شکل می دهد. اما انسان ها توانایی هایی فراتر از هوش مصنوعی پیشرفته دارند، زیرا ما انسان هایی هستیم که چیزهایی را خلق می کنیم و این توانایی هنوز نمی تواند به صورت عمده جایگزین شود. انسان ها هنوز باید یک هوش مصنوعی بسازند که برای ایجاد چیزی جدید نیازی به راهنمایی اولیه یا راهنمایی نداشته باشد. به همین دلیل است که همیشه محدودیت هایی برای هوش مصنوعی وجود دارد که انسان ها ندارند.